Johnson Marketing

Productmarketing

Zorgproduct vermarkten.

Zorgproduct vermarkten.

Innoverende zorgproducten zijn hard nodig om het personeelstekort in de zorg op te vangen. Denk aan tools om efficiënter te werken, tijd te besparen en mensen zelfredzamer te maken. De urgentie en daarmee het aabod groeit. Echter is het grootste struikelblok het vermarkten van nieuwe zorgproducten. Of het nou gaat om b2b of b2c; in de zorg moet je eerst heel wat vertrouwen winnen, voordat je wat verkoopt. Wij helpen je in dat proces.

Vertrouwen winnen.

Ongeacht het product dat je op het punt staat te vermarkten; de zorg is huiverig met nieuwe producten en innovaties. Reden? Zorgmedewerkers draaien overuren, patiënten zitten niet te wachten op plotse verandering en zorgorganisaties hebben door personeelstekort de handen vol om de boel draaiende te houden. Tijd om nieuwe dingen te testen is er amper.

Hoe krijg je tóch een voet tussen de deur? Een zorgproduct vermarkten vraagt in eerste instantie om marktanalyse en doelgroeponderzoek. Op basis daarvan wordt een marketingplan gemaakt. De inzet van marketingmiddelen is afhankelijk van of je product gericht is op b2b of b2c. Maar één ding staat vast; het is zaak om vertrouwen te winnen bij je doelgroep.

Verkopen aan zorgorganisaties

Als je jouw zorgproduct het liefst terug ziet in ziekenhuizen, de thuiszorg of bij de huisartsenpost, is het zaak om je product zo compleet mogelijk te presenteren. Denk daarbij aan een strakke en gebruiksvriendelijke website, uitstekende geschreven content, instructievideo’s, infographics, case study’s en gebruikservaringen.

Alleen door het complete plaatje te presenteren, win je de aandacht en uiteindelijk vertrouwen van zorgorganisaties. Wat je namelijk wil is aan tafel komen bij zorgbestuurders. De marketingmiddelen die we in deze gevallen inzetten zijn branding en SEA.

Verkopen aan personen

Een zorgproduct direct aan de consument verkopen is doorgaans eenvoudiger. Mits er een gedegen doelgroep voor het product is én de prijs-kwaliteitverhouding in balans is. Het belangrijkste voor b2c bedrijven is een uitgebreide productpagina of zelfs een ‘one product store’.  Het is zaak om de urgentie en schaarste van het product goed naar voren te laten komen. Het zelfde geldt voor de werking ervan en gebruikerservaringen. 

Meestal zetten we voor b2c zowel branding als SEA in. Deze twee marketingmiddelen vullen elkaar aan. Zo kunnen productvideo’s bijvoorbeeld goed ingezet worden als videoadvertentie.

Wat je kan verwachten.

Onze impact.

Wij hielpen 30+ zorgorganisaties aan meer personeel en zorgaanvragen.

Marketing in de zorg helpt jouw zorgorganisatie groeien. Veel zorgorganisties zijn huiverig, maar de resultaten spreken voor zich. Een van onze klanten – ExpertCare – zette zelfs een vacaturestop in, omdat we alle functies wisten in te vullen.

0 +
sollicitanten per
jaar in de VVT
0 %
doorklikratio
onder patiënten
0
zorgmedewerkers binnen 6 maanden
0 +
verwijzingen
vanuit huisartsen