MBB Change.

Een marketingcampagne voor verwijzers en patiënten met een SOLK-zorgvraag

Verwijzersmarketing

Klantvraag

Hoe kan het team van regiebehandelaars van MBB Change in contact komen met verwijzers en patiënten met een SOLK-zorgvraag? En hoe herkennen patiënten zelf dat zij SOLK klachten hebben en worden zij wel voldoende en op de juiste wijze behandeld binnen het zorgsysteem?

 

Achtergrond

Wat zijn somatisch onvoldoende verklaarbare klachten (SOLK)? Maar liefst de helft van de Nederlanders heeft weleens last van onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Vaak gaan deze na korte tijd vanzelf weer over, maar helaas niet bij iedereen. Naar schatting heeft minstens 10% van de bevolking onverklaarbare chronische pijnklachten en meer dan 2% van de bevolking last van chronische vermoeidheid.

Juist de onbekendheid van SOLK was de reden voor MBB Change om met elkaar over in gesprek te gaan.

 

Werkwijze

Voor dit vraagstuk zijn we onderzoek gaan doen naar het online gedrag van verwijzers (huisartsen) en patiënten met SOLK klachten, zonder dat zij daarvan op de hoogte zijn. We ontdekten dat onder patiënten, partners en mantelzorgers een sterke informatiebehoefte bestaat op het gebied van symptomen en individuele klachten. Onderliggend aan de patiëntjourney ontdekten we uit studies dat deze patiënt de drie fases van ontdekken (awareness), herkennen (interest) en erkennen (desire) doorliep.

De online marketingcampagne is ingericht op de online patiëntjourney. In deze online campagne wordt de verwijzer en patiënt gedurende twee jaar beïnvloedt volgens het AIDA-model.

 

Onze laatste berichten

Johnson Marketing + Johnson & Co: de unieke springplank voor elke zorginnovatie

Als er één sector is waar innovatie van groot belang is, dan is het de zorg. De zorg is voortdurend in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Vooral als het gaat om digitalisering en efficiëntie om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Investeringen zijn nodig om veranderingen te realiseren en impact te maken. Hoe wij jouw zorgorganisatie of zorgonderneming hier op een unieke manier mee helpen, lees je in dit artikel.

Lees meer

Waarom wij nauw samenwerken met Indeed

Geschikt zorgpersoneel vinden is voor zorgorganisaties een van de uitdagendste taken. Indeed helpt daarbij en is het meest gebruikte platform voor werkzoekenden. Als marketingbureau in de zorg zijn wij Indeed Partner en werken nauw samen met gelijksoortige partijen. Door op de hoogte te blijven van de laatste trends, weten we altijd de juiste sollicitanten te vinden voor zorgorganisaties.

Lees meer

Wil je ook meer van betekenis zijn?

Laten we samen impact maken!