Huidkliniek Cosmed

Verhogen van de behandelingen voor een ooglidcorrectie

Patiëntmarketing 

Voor Huidkliniek COSMED zijn wij in de periode van 1 oktober 2020 t/m 31 december 2020 een campagne gestart met als doel de ooglidcorrectie behandelingen verhogen. Met beoogd campagneresultaat van 24 adviesgesprekken voor ooglidcorrectie behandelingen.
 
Met de ID sessie hebben we de behoefte van de doelgroep achterhaald. Vervolgens is er een dashboard ontwikkeld om o.a. inzicht te krijgen in de huidige data, het rendement van (huidige) online kanalen. Op basis van deze data hebben we de zorgcampagnes wekelijks getest, geanalyseerd en geoptimaliseerd op platformen Google Ads, LinkedIN Ads, Facebook Ads en Bing Ads.
 
De campagne heeft uiteindelijk +70% verhoging in behandelingen voor een ooglidcorrectie opgeleverd.

Onze laatste berichten

10 voorbeelden van preventie in de zorg

Uit een onlangs verschenen rapport van het CPB blijkt dat de zorgpremie de komende jaren explodeert. Mensen zullen tientallen euro’s per maand extra kwijt zijn aan hun zorgverzekering. Volgens berekeningen zou het in 2027 om 175 euro per maand gaan. De stijgende zorgkosten en vergrijzing zijn de grootste boosdoeners. Om zorgkosten in de toekomst betaalbaar te houden, is onder andere preventie in de zorg nodig. Hoe dat er concreet uitziet ontdek je in dit artikel.

Lees meer

Wat betekent het Zorgakkoord voor communiceren met patiënten?

Het Integraal Zorgakkoord is een van de meest ingrijpende zorgveranderingen van de afgelopen decennia. Het akkoord – dat in 2022 werd gesloten tussen het ministerie van VWS, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en patiëntenorganisaties – richt zich vooral op passende zorg, verminderde zorgkosten en eHealth. Maar wat betekent dit akkoord voor communicatie met patiënt?

Lees meer

Wil je ook meer van betekenis zijn?

Laten we samen impact maken!