De Citadel Amsterdam

Online zichtbaarheid en zorgaanvragen vergroten

Verwijzersmarketing

Klantvraag

Hoe verbeteren we onze online zichtbaarheid en vergroten we relevante zorgaanvragen van cliënten met een VPT en/of ZVW-indicatie?

 

Achtergrond

Het kiezen van de juiste thuiszorgorganisatie is cruciaal voor een cliënt. Want elke thuiswonende cliënt heeft behoefte aan een zorgorganisatie, waar medewerkers aansluiten op hun cultuur, gewoontes en achtergrond. De Citadel Amsterdam is een thuiszorgaanbieder in de randstad. In deze omgeving is de markt erg actief en willen alle thuiszorgaanbieders goed online zichtbaar zijn voor de juiste cliënten en doelgroep.

 

Werkwijze

Voor De Citadel Amsterdam hebben we een online marketingcampagne ontwikkeld, waarbij we inzetten op het vergroten van het aantal “touchpoints” met de cliënt volgens het AIDA model. In de Awareness-fase zijn we het team, de persoonlijke visie, missie en werkwijze van de organisatie en het verhaal van oprichtster IC-Verpleegkundige Horia el Khadiri gaan delen met potentiële WLZ cliënten.

 

In de Action-fase richten we ons vooral op het netwerk van cliënten, zoals huisartsen, transferpunten binnen het ziekenhuis, sociaal netwerk en mantelzorgers. Daarbij zetten we zowel de zoekmachines (Google), als de social advertentieplatformen (Meta Ads) in.

 

In het eerste jaar hebben we een maandelijkse groei van 15% kunnen realiseren voor het aantal zorgvragen. Ook hebben we structurele samenwerkingen met een aantal huisartsenkoepels in de regio gerealiseerd. Daarnaast zijn er gesprekken geweest met team Johnson Marketing, De Citadel Amsterdam en het zorgkantoor Zilveren Kruis over de regionale effecten van de campagne om het zorgaanbod VPT te versnellen in de regio.

Onze laatste berichten

Digitale patiëntreis: de rol van marketing in de zorg

Hoe kan digitale marketing bijdragen aan een verbeterde patiëntreis en toegankelijkheid van zorg in de zorgsector? In een wereld waarin ons consumentengedrag voortdurend verandert, is het vanzelfsprekend dat ook het gedrag van zorgconsumenten zich ontwikkelt. In onze digitale samenleving zijn we constant online en verwachten we altijd en overal service, dus ook van de huisarts, zorgorganisatie of het ziekenhuis. Bovendien staan we in Nederland voor de uitdaging om zorg voor de patiënt meer toegankelijk te maken, rechtstreeks vanuit ons eigen huis. Stel je voor dat je de zorg die je nodig hebt kunt ontvangen zonder de deur uit te hoeven. Met digitale zorg is dat mogelijk.

Lees meer

Johnson Marketing + Johnson & Co: de unieke springplank voor elke zorginnovatie

Als er één sector is waar innovatie van groot belang is, dan is het de zorg. De zorg is voortdurend in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Vooral als het gaat om digitalisering en efficiëntie om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Investeringen zijn nodig om veranderingen te realiseren en impact te maken. Hoe wij jouw zorgorganisatie of zorgonderneming hier op een unieke manier mee helpen, lees je in dit artikel.

Lees meer

Wil je ook meer van betekenis zijn?

Laten we samen impact maken!