Marieke Hoefman

Hi,

Ik ben Marieke Hoefman

Branding specialist

Over Marieke

We stellen je graag voor aan Marieke Hoefman, Branding Specialist bij Johnson Marketing.

Met creativiteit een maatschappelijke bijdrage leveren, dat is wat ze het liefste doet. Marieke staat bekend om haar kritische blik en weet elke ervaring om te zetten naar iets moois. Met woord en beeld geeft zij betekenis aan het verhaal van jouw zorgorganisatie.

“Design begint voor mij bij een goed verhaal. Door de waarden van een zorgorganisatie om te zetten naar beeld, maak ik elke ervaring die mensen met de organisatie hebben zinvol. Zo weet iedereen wie zij zijn en waar ze écht voor staan.”

 

Dienstbaar en praktisch

Van tekenen, schilderen en knutselen tot aan schrijven… Van jongs af aan vond ik het al geweldig hoe ik met mijn creativiteit een eigen belevingswereld kon creëren. Beeldende vorming was daarom ook mijn lievelingsvak op de basisschool – ik wist alleen niet dat ik er ook echt mijn beroep van kon maken.

Ik koos voor een studie binnen de secretariële dienstverlening (waar ik meer tijd besteedde aan het mooi vormgeven van de verslagen dan het notuleren zelf) en vond mezelf weer terug toen ik begon aan de creatieve opleiding CMD. Tegelijkertijd startte ik met een bijbaan in de thuiszorg (en ja, het klopt wat ze zeggen: werken in de zorg is écht een heel mooi beroep). Dienstbaar en praktisch bezig zijn, was voor mij de ideale combi.

Ik sloot mijn studie af met een minor in ondernemerschap, waar ik voor mezelf bevestigde dat ik toch wel echt ‘aan’ ga wanneer ik iets kan bijdragen aan de samenleving en iets kan betekenen voor anderen.

 

Match met Johnson Marketing

Mijn match vond ik dan ook bij Johnson Marketing. Een plek waar ik mijn creativiteit kan combineren met de zorg. Hier kan ik op maatschappelijk niveau het verschil maken, want juist in deze sector (met personeelstekort, vergrijzing en steeds meer concurrentie) is het belangrijk om een goede (online) positionering te hebben en betekenis te geven aan je merk.

 

Van merkidentiteit van merkcampagne

Als branding specialist onderzoek ik, samen met team Johnson Marketing, wie jij bent als zorgorganisatie, welke waarden je belangrijk vindt en wie je wil zijn (merkidentiteit). We schrijven jouw verhaal en gaan op zoek naar de essentie van je merk (merkbelofte). Dit vertaal ik vervolgens naar kleur, vorm, typografie, illustratie, foto, video en/of audio (merkuitstraling) en deze content wordt dan effectief ingezet op verschillende platformen, als antwoord op de vraag van je doelgroep, zodat zij zich willen verbinden met jouw merk (merkcampagne).

 

Het resultaat? Een voorkeurspositie bij bijvoorbeeld potentiële en bestaande cliënten/patiënten, zorgprofessionals en verwijzers.

 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over branding binnen de zorg? We denken graag met je mee over gerichte campagnes, waarmee we je merk, zowel visueel als strategisch, goed kunnen positioneren.

Ben je al een stap verder en heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een merkcampagne vanuit een bestaande huisstijl? Neem dan contact met ons op!

Ons laatste nieuws

10 voorbeelden van preventie in de zorg

Uit een onlangs verschenen rapport van het CPB blijkt dat de zorgpremie de komende jaren explodeert. Mensen zullen tientallen euro’s per maand extra kwijt zijn aan hun zorgverzekering. Volgens berekeningen zou het in 2027 om 175 euro per maand gaan. De stijgende zorgkosten en vergrijzing zijn de grootste boosdoeners. Om zorgkosten in de toekomst betaalbaar te houden, is onder andere preventie in de zorg nodig. Hoe dat er concreet uitziet ontdek je in dit artikel.

Lees meer

Wat betekent het Zorgakkoord voor communiceren met patiënten?

Het Integraal Zorgakkoord is een van de meest ingrijpende zorgveranderingen van de afgelopen decennia. Het akkoord – dat in 2022 werd gesloten tussen het ministerie van VWS, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en patiëntenorganisaties – richt zich vooral op passende zorg, verminderde zorgkosten en eHealth. Maar wat betekent dit akkoord voor communicatie met patiënt?

Lees meer

Wat is het zorgprestatiemodel en wat betekent dit voor mij als zorgaanbieder?

Het zorgprestatiemodel is sinds 2022 hét nieuwe bekostigingssysteem voor de ggz en fz. Het model houdt in dat de zorg op een duidelijke en eenvoudige manier in rekening wordt gebracht. Het maakt duidelijk welke zorg door wie is geleverd, dat er een eerlijk tarief is en de factuur alle belangrijke informatie bevat voor patiënt en zorgverzekeraar. Wat de impact van dit model op jouw zorgorganisatie is, lees je in dit artikel.

Lees meer

De 5 beste voorbeelden van eHealth in de zorg

EHealth moet de zorg in de nabije toekomst passender, efficiënter én goedkoper maken. Inmiddels bestaan er al verschillende apps en online platformen voor de zorg die uitstekend functioneren. Vooral Zweden is hard op weg om dé eHealth-pionier van Europa te worden. In dit artikel vind je vijf voorbeelden van eHealth-oplossingen in de zorg.

Lees meer

De juiste zorg op de juiste plek

Een zorgsysteem dat het functioneren van de mens centraal stelt. Dat is de kernboodschap van het rapport ‘de juiste zorg op de juiste plek’ dat al in 2018 verscheen, maar nu urgenter dan ooit is. Het ministerie van Volksgezondheid Wetenschap en Sport zet zich al jaren in om die beweging in gang te zetten. Hoe staan we er anno 2023 voor? En wat betekent deze zorgtransitie precies?

Lees meer

7 voordelen van videomarketing

Videomarketing is een krachtig middel om jouw verhaal met je potentiële klanten of cliënten te delen. De inzet van video’s zorgt voor vertrouwen, betere klantrelaties en meer sollicitanten. Recente data van Hubspot toont aan dat videomarketing niet alleen effectief is, maar de vraag naar goede videomarketing snel stijgt. Met andere woorden: videomarketing is een onmisbaar onderdeel voor een sterke marketingstrategie.

Lees meer

Wil jij ook impact maken in de zorg?

Kom werken bij Johnson Marketing!

Johnson Marketing


Johnson Marketing B.V.

Prins Willem Alexanderlaan 421

7311 SX Apeldoorn

085 401 02 76

welkom@johnsonmarketing.nl

Vind al onze specialisten op LinkedInneem een kijkje op onze Facebook, en vergeet ons niet te volgen op Instagram.

Johnson Marketing © 2021 All Rights Reserved