Marieke Hoefman

Hi,

Ik ben Marieke Hoefman

Branding specialist

Over Marieke

We stellen je graag voor aan Marieke Hoefman, Branding Specialist bij Johnson Marketing.

Met creativiteit een maatschappelijke bijdrage leveren, dat is wat ze het liefste doet. Marieke staat bekend om haar kritische blik en weet elke ervaring om te zetten naar iets moois. Met woord en beeld geeft zij betekenis aan het verhaal van jouw zorgorganisatie.

“Design begint voor mij bij een goed verhaal. Door de waarden van een zorgorganisatie om te zetten naar beeld, maak ik elke ervaring die mensen met de organisatie hebben zinvol. Zo weet iedereen wie zij zijn en waar ze écht voor staan.”

 

Dienstbaar en praktisch

Van tekenen, schilderen en knutselen tot aan schrijven… Van jongs af aan vond ik het al geweldig hoe ik met mijn creativiteit een eigen belevingswereld kon creëren. Beeldende vorming was daarom ook mijn lievelingsvak op de basisschool – ik wist alleen niet dat ik er ook echt mijn beroep van kon maken.

Ik koos voor een studie binnen de secretariële dienstverlening (waar ik meer tijd besteedde aan het mooi vormgeven van de verslagen dan het notuleren zelf) en vond mezelf weer terug toen ik begon aan de creatieve opleiding CMD. Tegelijkertijd startte ik met een bijbaan in de thuiszorg (en ja, het klopt wat ze zeggen: werken in de zorg is écht een heel mooi beroep). Dienstbaar en praktisch bezig zijn, was voor mij de ideale combi.

Ik sloot mijn studie af met een minor in ondernemerschap, waar ik voor mezelf bevestigde dat ik toch wel echt ‘aan’ ga wanneer ik iets kan bijdragen aan de samenleving en iets kan betekenen voor anderen.

 

Match met Johnson Marketing

Mijn match vond ik dan ook bij Johnson Marketing. Een plek waar ik mijn creativiteit kan combineren met de zorg. Hier kan ik op maatschappelijk niveau het verschil maken, want juist in deze sector (met personeelstekort, vergrijzing en steeds meer concurrentie) is het belangrijk om een goede (online) positionering te hebben en betekenis te geven aan je merk.

 

Van merkidentiteit van merkcampagne

Als branding specialist onderzoek ik, samen met team Johnson Marketing, wie jij bent als zorgorganisatie, welke waarden je belangrijk vindt en wie je wil zijn (merkidentiteit). We schrijven jouw verhaal en gaan op zoek naar de essentie van je merk (merkbelofte). Dit vertaal ik vervolgens naar kleur, vorm, typografie, illustratie, foto, video en/of audio (merkuitstraling) en deze content wordt dan effectief ingezet op verschillende platformen, als antwoord op de vraag van je doelgroep, zodat zij zich willen verbinden met jouw merk (merkcampagne).

 

Het resultaat? Een voorkeurspositie bij bijvoorbeeld potentiële en bestaande cliënten/patiënten, zorgprofessionals en verwijzers.

 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over branding binnen de zorg? We denken graag met je mee over gerichte campagnes, waarmee we je merk, zowel visueel als strategisch, goed kunnen positioneren.

Ben je al een stap verder en heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een merkcampagne vanuit een bestaande huisstijl? Neem dan contact met ons op!

Ons laatste nieuws

Digitale patiëntreis: de rol van marketing in de zorg

Hoe kan digitale marketing bijdragen aan een verbeterde patiëntreis en toegankelijkheid van zorg in de zorgsector? In een wereld waarin ons consumentengedrag voortdurend verandert, is het vanzelfsprekend dat ook het gedrag van zorgconsumenten zich ontwikkelt. In onze digitale samenleving zijn we constant online en verwachten we altijd en overal service, dus ook van de huisarts, zorgorganisatie of het ziekenhuis. Bovendien staan we in Nederland voor de uitdaging om zorg voor de patiënt meer toegankelijk te maken, rechtstreeks vanuit ons eigen huis. Stel je voor dat je de zorg die je nodig hebt kunt ontvangen zonder de deur uit te hoeven. Met digitale zorg is dat mogelijk.

Lees meer

Johnson Marketing + Johnson & Co: de unieke springplank voor elke zorginnovatie

Als er één sector is waar innovatie van groot belang is, dan is het de zorg. De zorg is voortdurend in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Vooral als het gaat om digitalisering en efficiëntie om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Investeringen zijn nodig om veranderingen te realiseren en impact te maken. Hoe wij jouw zorgorganisatie of zorgonderneming hier op een unieke manier mee helpen, lees je in dit artikel.

Lees meer

Waarom wij nauw samenwerken met Indeed

Geschikt zorgpersoneel vinden is voor zorgorganisaties een van de uitdagendste taken. Indeed helpt daarbij en is het meest gebruikte platform voor werkzoekenden. Als marketingbureau in de zorg zijn wij Indeed Partner en werken nauw samen met gelijksoortige partijen. Door op de hoogte te blijven van de laatste trends, weten we altijd de juiste sollicitanten te vinden voor zorgorganisaties.

Lees meer

Is positieve gezondheidszorg de troef voor een beter zorgsysteem?

De zorgsector staat aan de vooravond van een van de grootste transformaties van de afgelopen decennia. Door de alsmaar stijgende zorgkosten zijn ingrijpende veranderingen nodig. Eén daarvan is positieve gezondheidszorg. Dit betekent dat de nadruk niet alleen ligt op het behandelen van ziektes, maar ook op het versterken van de algehele gezondheid. Hoe dat precies zit en wat de link met zorgmarketing is, lees je in dit artikel.

Lees meer

Is adverteren op TikTok de moeite waard?

Met meer dan een miljard maandelijkse gebruikers is TikTok in zes jaar tijd uitgegroeid tot een van de populairste social mediaplatformen ter wereld. De gemiddelde gebruiker is jongvolwassen en kijkt ruim 52 minuten per dag op de app. Data toont aan dat ook steeds meer oudere mensen de app downloaden. Met andere woorden: TikTok is een serieuze speler geworden in de marketing- en communicatiewereld. Sterker nog: TikTok is een zeer bruikbaar platform om op te adverteren. Oók als zorgorganisatie. Hoe je dat aanpakt en wat de keerzijden zijn, lees je hier.

Lees meer

10 voorbeelden van preventie in de zorg

Uit een onlangs verschenen rapport van het CPB blijkt dat de zorgpremie de komende jaren explodeert. Mensen zullen tientallen euro’s per maand extra kwijt zijn aan hun zorgverzekering. Volgens berekeningen zou het in 2027 om 175 euro per maand gaan. De stijgende zorgkosten en vergrijzing zijn de grootste boosdoeners. Om zorgkosten in de toekomst betaalbaar te houden, is onder andere preventie in de zorg nodig. Hoe dat er concreet uitziet ontdek je in dit artikel.

Lees meer

Wil jij ook impact maken in de zorg?

Kom werken bij Johnson Marketing!

Johnson Marketing


Johnson Marketing B.V.

Prins Willem Alexanderlaan 421

7311 SX Apeldoorn

085 401 02 76

welkom@johnsonmarketing.nl

Vind al onze specialisten op LinkedInneem een kijkje op onze Facebook, en vergeet ons niet te volgen op Instagram.

Johnson Marketing © 2021 All Rights Reserved