Anne Jans

Hi,

Ik ben Anne Jans

(Zorg)ondernemer | Directeur

Over Anne

We stellen je graag voor aan Anne Jans, directeur, eigenaar en oprichter van Johnson Marketing. Anne is een echte zorgondernemer. Met een grote zorgfamilie en zijn jarenlange ervaring met zusteronderneming Akkolade, kent hij deze sector als geen ander. Zijn missie is duidelijk: organisaties in de zorg- en welzijnssector helpen om online het verschil te maken om zo in te spelen op de snel oplopende zorgvraag.

“Goed is de vijand van geweldig. Ga voor geweldig en blijf onderweg grenzeloos nieuwsgierig!”

 

Als kind kwam ik, vanwege mijn grote zorgfamilie, vaak bij verschillende organisaties in de maatschappelijke zorg en somatische zorg. Ik at samen met cliënten, maar ook wandelden we: ik deed mee in hun dagelijks leven. Impact maken in het leven van een ander is iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Mijn vader werkte bij het Leger Des Heils en ik weet nog goed dat we daar ieder jaar kerst vierden. We speelden mee in de kerstverhalen en iedereen deed mee: arm, rijk, cliënt of medewerker. Op dat moment begreep ik waar de zorg echt over ging: er zijn voor elkaar, jezelf kunnen zijn en betekenis hebben in het leven van iemand anders, ook al is het maar met iets kleins.

 

Niet in, maar voor de zorg

Al snel kwam ik erachter dat ik zelf geen zorgverlener ben. Maar ik wilde zeker iets doen met mijn liefde voor de zorg. Vanuit deze motivatie heb ik in 2010 zusteronderneming Akkolade opgericht: een werving- en selectiebureau in de zorg en welzijn. Door mijn jarenlange ervaring met Akkolade, zag ik dat veel zorgorganisaties online kansen lieten liggen. Ze kunnen namelijk veel meer impact maken dan zij denken.

 

Van goed naar geweldig

Dit zette me aan het denken, want hoe kan ik zorgorganisaties, die halverwege de rit merken dat ze goed zijn, helpen om geweldig te worden? Met een diepgewortelde passie voor strategie ben ik gaan investeren in online marketing en zo ontstond Johnson Marketing.

 

Johnson Marketing helpt zorgorganisaties om online kansen te benutten en er zo voor te zorgen dat mensen in contact zijn én blijven met de organisatie. Want hoe zorg je dat je goede zorg kan blijven leveren? Hoe zorg je voor goede mensen? Kandidaten zijn zeker te vinden, maar soms moet je er net iets meer moeite voor doen.

 

Bouwen aan Johnson Marketing

Bij Johnson Marketing werken gelijkgestemde mensen: enerzijds ondernemend en marketinggericht, anderzijds hebben zij affiniteit met de zorg. Door de juiste mensen aan boord te hebben geloof ik dat we echt impact kunnen maken in de zorg. We kijken strategisch met de zorgorganisaties mee en gaan op zoek naar de kern. We vertalen vervolgens doelen naar een online marketingstrategie om de ultieme positie te vinden in de zorgmarkt. Wij helpen zorgorganisaties groeien.

 

Het is zonde om als organisatie constant bezig te zijn met de personeelsplanning, de instroom of het gebrek aan voldoende hulpmiddelen. Hoe fijn is het dan om online marketing in te zetten voor uitdagingen binnen de organisatie? Alleen dan kan je van goed naar geweldig gaan en kunnen we bezig zijn waar het echt om gaat in de zorg, namelijk goede zorg verlenen.

Ons laatste nieuws

Digitale patiëntreis: de rol van marketing in de zorg

Hoe kan digitale marketing bijdragen aan een verbeterde patiëntreis en toegankelijkheid van zorg in de zorgsector? In een wereld waarin ons consumentengedrag voortdurend verandert, is het vanzelfsprekend dat ook het gedrag van zorgconsumenten zich ontwikkelt. In onze digitale samenleving zijn we constant online en verwachten we altijd en overal service, dus ook van de huisarts, zorgorganisatie of het ziekenhuis. Bovendien staan we in Nederland voor de uitdaging om zorg voor de patiënt meer toegankelijk te maken, rechtstreeks vanuit ons eigen huis. Stel je voor dat je de zorg die je nodig hebt kunt ontvangen zonder de deur uit te hoeven. Met digitale zorg is dat mogelijk.

Lees meer

Johnson Marketing + Johnson & Co: de unieke springplank voor elke zorginnovatie

Als er één sector is waar innovatie van groot belang is, dan is het de zorg. De zorg is voortdurend in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Vooral als het gaat om digitalisering en efficiëntie om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Investeringen zijn nodig om veranderingen te realiseren en impact te maken. Hoe wij jouw zorgorganisatie of zorgonderneming hier op een unieke manier mee helpen, lees je in dit artikel.

Lees meer

Waarom wij nauw samenwerken met Indeed

Geschikt zorgpersoneel vinden is voor zorgorganisaties een van de uitdagendste taken. Indeed helpt daarbij en is het meest gebruikte platform voor werkzoekenden. Als marketingbureau in de zorg zijn wij Indeed Partner en werken nauw samen met gelijksoortige partijen. Door op de hoogte te blijven van de laatste trends, weten we altijd de juiste sollicitanten te vinden voor zorgorganisaties.

Lees meer

Is positieve gezondheidszorg de troef voor een beter zorgsysteem?

De zorgsector staat aan de vooravond van een van de grootste transformaties van de afgelopen decennia. Door de alsmaar stijgende zorgkosten zijn ingrijpende veranderingen nodig. Eén daarvan is positieve gezondheidszorg. Dit betekent dat de nadruk niet alleen ligt op het behandelen van ziektes, maar ook op het versterken van de algehele gezondheid. Hoe dat precies zit en wat de link met zorgmarketing is, lees je in dit artikel.

Lees meer

Is adverteren op TikTok de moeite waard?

Met meer dan een miljard maandelijkse gebruikers is TikTok in zes jaar tijd uitgegroeid tot een van de populairste social mediaplatformen ter wereld. De gemiddelde gebruiker is jongvolwassen en kijkt ruim 52 minuten per dag op de app. Data toont aan dat ook steeds meer oudere mensen de app downloaden. Met andere woorden: TikTok is een serieuze speler geworden in de marketing- en communicatiewereld. Sterker nog: TikTok is een zeer bruikbaar platform om op te adverteren. Oók als zorgorganisatie. Hoe je dat aanpakt en wat de keerzijden zijn, lees je hier.

Lees meer

10 voorbeelden van preventie in de zorg

Uit een onlangs verschenen rapport van het CPB blijkt dat de zorgpremie de komende jaren explodeert. Mensen zullen tientallen euro’s per maand extra kwijt zijn aan hun zorgverzekering. Volgens berekeningen zou het in 2027 om 175 euro per maand gaan. De stijgende zorgkosten en vergrijzing zijn de grootste boosdoeners. Om zorgkosten in de toekomst betaalbaar te houden, is onder andere preventie in de zorg nodig. Hoe dat er concreet uitziet ontdek je in dit artikel.

Lees meer

Wil jij ook impact maken in de zorg?

Kom werken bij Johnson Marketing!

Johnson Marketing


Johnson Marketing B.V.

Prins Willem Alexanderlaan 421

7311 SX Apeldoorn

085 401 02 76

welkom@johnsonmarketing.nl

Vind al onze specialisten op LinkedInneem een kijkje op onze Facebook, en vergeet ons niet te volgen op Instagram.

Johnson Marketing © 2021 All Rights Reserved