Anne Jans

Hi,

Ik ben Anne Jans

(Zorg)ondernemer | Directeur

Over Anne

We stellen je graag voor aan Anne Jans, directeur, eigenaar en oprichter van Johnson Marketing. Anne is een echte zorgondernemer. Met een grote zorgfamilie en zijn jarenlange ervaring met zusteronderneming Akkolade, kent hij deze sector als geen ander. Zijn missie is duidelijk: organisaties in de zorg- en welzijnssector helpen om online het verschil te maken om zo in te spelen op de snel oplopende zorgvraag.

“Goed is de vijand van geweldig. Ga voor geweldig en blijf onderweg grenzeloos nieuwsgierig!”

 

Als kind kwam ik, vanwege mijn grote zorgfamilie, vaak bij verschillende organisaties in de maatschappelijke zorg en somatische zorg. Ik at samen met cliënten, maar ook wandelden we: ik deed mee in hun dagelijks leven. Impact maken in het leven van een ander is iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Mijn vader werkte bij het Leger Des Heils en ik weet nog goed dat we daar ieder jaar kerst vierden. We speelden mee in de kerstverhalen en iedereen deed mee: arm, rijk, cliënt of medewerker. Op dat moment begreep ik waar de zorg echt over ging: er zijn voor elkaar, jezelf kunnen zijn en betekenis hebben in het leven van iemand anders, ook al is het maar met iets kleins.

 

Niet in, maar voor de zorg

Al snel kwam ik erachter dat ik zelf geen zorgverlener ben. Maar ik wilde zeker iets doen met mijn liefde voor de zorg. Vanuit deze motivatie heb ik in 2010 zusteronderneming Akkolade opgericht: een werving- en selectiebureau in de zorg en welzijn. Door mijn jarenlange ervaring met Akkolade, zag ik dat veel zorgorganisaties online kansen lieten liggen. Ze kunnen namelijk veel meer impact maken dan zij denken.

 

Van goed naar geweldig

Dit zette me aan het denken, want hoe kan ik zorgorganisaties, die halverwege de rit merken dat ze goed zijn, helpen om geweldig te worden? Met een diepgewortelde passie voor strategie ben ik gaan investeren in online marketing en zo ontstond Johnson Marketing.

 

Johnson Marketing helpt zorgorganisaties om online kansen te benutten en er zo voor te zorgen dat mensen in contact zijn én blijven met de organisatie. Want hoe zorg je dat je goede zorg kan blijven leveren? Hoe zorg je voor goede mensen? Kandidaten zijn zeker te vinden, maar soms moet je er net iets meer moeite voor doen.

 

Bouwen aan Johnson Marketing

Bij Johnson Marketing werken gelijkgestemde mensen: enerzijds ondernemend en marketinggericht, anderzijds hebben zij affiniteit met de zorg. Door de juiste mensen aan boord te hebben geloof ik dat we echt impact kunnen maken in de zorg. We kijken strategisch met de zorgorganisaties mee en gaan op zoek naar de kern. We vertalen vervolgens doelen naar een online marketingstrategie om de ultieme positie te vinden in de zorgmarkt. Wij helpen zorgorganisaties groeien.

 

Het is zonde om als organisatie constant bezig te zijn met de personeelsplanning, de instroom of het gebrek aan voldoende hulpmiddelen. Hoe fijn is het dan om online marketing in te zetten voor uitdagingen binnen de organisatie? Alleen dan kan je van goed naar geweldig gaan en kunnen we bezig zijn waar het echt om gaat in de zorg, namelijk goede zorg verlenen.

Ons laatste nieuws

10 voorbeelden van preventie in de zorg

Uit een onlangs verschenen rapport van het CPB blijkt dat de zorgpremie de komende jaren explodeert. Mensen zullen tientallen euro’s per maand extra kwijt zijn aan hun zorgverzekering. Volgens berekeningen zou het in 2027 om 175 euro per maand gaan. De stijgende zorgkosten en vergrijzing zijn de grootste boosdoeners. Om zorgkosten in de toekomst betaalbaar te houden, is onder andere preventie in de zorg nodig. Hoe dat er concreet uitziet ontdek je in dit artikel.

Lees meer

Wat betekent het Zorgakkoord voor communiceren met patiënten?

Het Integraal Zorgakkoord is een van de meest ingrijpende zorgveranderingen van de afgelopen decennia. Het akkoord – dat in 2022 werd gesloten tussen het ministerie van VWS, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en patiëntenorganisaties – richt zich vooral op passende zorg, verminderde zorgkosten en eHealth. Maar wat betekent dit akkoord voor communicatie met patiënt?

Lees meer

Wat is het zorgprestatiemodel en wat betekent dit voor mij als zorgaanbieder?

Het zorgprestatiemodel is sinds 2022 hét nieuwe bekostigingssysteem voor de ggz en fz. Het model houdt in dat de zorg op een duidelijke en eenvoudige manier in rekening wordt gebracht. Het maakt duidelijk welke zorg door wie is geleverd, dat er een eerlijk tarief is en de factuur alle belangrijke informatie bevat voor patiënt en zorgverzekeraar. Wat de impact van dit model op jouw zorgorganisatie is, lees je in dit artikel.

Lees meer

De 5 beste voorbeelden van eHealth in de zorg

EHealth moet de zorg in de nabije toekomst passender, efficiënter én goedkoper maken. Inmiddels bestaan er al verschillende apps en online platformen voor de zorg die uitstekend functioneren. Vooral Zweden is hard op weg om dé eHealth-pionier van Europa te worden. In dit artikel vind je vijf voorbeelden van eHealth-oplossingen in de zorg.

Lees meer

De juiste zorg op de juiste plek

Een zorgsysteem dat het functioneren van de mens centraal stelt. Dat is de kernboodschap van het rapport ‘de juiste zorg op de juiste plek’ dat al in 2018 verscheen, maar nu urgenter dan ooit is. Het ministerie van Volksgezondheid Wetenschap en Sport zet zich al jaren in om die beweging in gang te zetten. Hoe staan we er anno 2023 voor? En wat betekent deze zorgtransitie precies?

Lees meer

7 voordelen van videomarketing

Videomarketing is een krachtig middel om jouw verhaal met je potentiële klanten of cliënten te delen. De inzet van video’s zorgt voor vertrouwen, betere klantrelaties en meer sollicitanten. Recente data van Hubspot toont aan dat videomarketing niet alleen effectief is, maar de vraag naar goede videomarketing snel stijgt. Met andere woorden: videomarketing is een onmisbaar onderdeel voor een sterke marketingstrategie.

Lees meer

Wil jij ook impact maken in de zorg?

Kom werken bij Johnson Marketing!

Johnson Marketing


Johnson Marketing B.V.

Prins Willem Alexanderlaan 421

7311 SX Apeldoorn

085 401 02 76

welkom@johnsonmarketing.nl

Vind al onze specialisten op LinkedInneem een kijkje op onze Facebook, en vergeet ons niet te volgen op Instagram.

Johnson Marketing © 2021 All Rights Reserved