Johnson Marketing

Nebo_grijs.png

Hoe kunnen we snel en effectief 100 verzorgenden werven?

Highlights.

Gemeten over de periode dat de campagne actief was.

Over Neboplus.

Neboplus is een christelijk georiënteerde zorgorganisatie uit Barneveld die zich inzet voor het welzijn van ouderen. Ze bieden hoogwaardige en kleinschalige zorg. Dit doen ze op twee locaties: Neboplus in Barneveld en Het Voorthuis in Voorthuizen. Het streven is om een optimale en betaalbare leefomgeving te creëren voor ouderen, waarbij kwaliteit van leven centraal staat.

De uitdaging.

De uitdaging.

De uitdaging van Neboplus was om voor de opening van Het Voorthuis 100 nieuwe medewerkers te werven. Zelf waren ze al op de goede weg en vonden veel geïnteresseerden, maar dit was niet genoeg om voor de opening alle vacatures te hebben vervuld. Gevolg? Een tekort van 100 mensen dat snel opgelost moest worden.

De samenwerking.

De samen-werking.

Om toch nog in zo’n korte periode in zo’n krappe markt personeel aan te trekken, schakelden ze de hulp van Johnson Marketing in. In nauwe samenwerking met Neboplus hebben we een doelgerichte arbeidsmarktcampagne opgezet. Ons doel was om potentiële medewerkers kennis te laten maken met de organisatie en hun enthousiast te maken om bij Het Voorthuis te komen werken. Dit deden we aan de hand van advertenties.

Storytelling.

Storytelling.

Een belangrijk onderdeel van de campagne voor Neboplus was het gebruik van beeld. We gebruikten foto’s en video’s om de werkomgeving en de bedrijfscultuur aan potentiële werknemers te tonen. Daarnaast adverteerden we op verschillende platformen om de doelgroep op zo veel mogelijk plekken te bereiken. Aan de hand van storytelling, wisten we potentiële werknemers te prikkelen en motiveren om te solliciteren.

Advertenties van de campagne en een review van NeboPlus

Resultaten.

Binnen een periode van slechts vijf maanden leidde de arbeidsmarktcampagne voor Neboplus tot 435 sollicitaties. Hieruit zijn 100 nieuwe geschikte medewerkers voor Het Voorthuis gekomen. De locatie kon volgens plan geopend worden en draait nu zonder personeelstekorten met grotendeels zorgpersoneel in vaste dienst.