Johnson Marketing

MBB_grijs.png

Hoe kunnen we de naamsbekendheid voor een nieuwe vestiging vergroten?

Hoe kunnen we de naams-bekendheid voor een nieuwe vestiging vergroten?

Highlights.

Gemeten over de periode dat de campagne actief was.

Over MBB Change.

MBB Change behandelt mensen met onverklaarbare en aanhoudende klachten. Het is een sGGZ-instelling gespecialiseerd in de behandeling van somatische symptoomstoornissen (SOLK). De cliënten ervaren dusdanig veel klachten, dat het hun dagelijks functioneren vermindert. Het doel van de zorgorganisatie is om zoveel mogelijk mensen weer grip te geven op hun leven.

De samenwerking.

De samen-werking.

MBB Change was op zoek naar een betrouwbare marketingpartner met kennis van de zorg: ‘’Aangezien wijzelf in de zorgsector zitten, waren we opzoek naar een bedrijf die weet hoe onze branche in elkaar steekt. We waren op zoek naar een bedrijf die ‘de taal’ spreekt van onze doelgroep. Het is toch wat anders als je een product verkoopt die iedereen kan gebruiken of dat je een specifieke dienst aanbiedt die gericht is op een specifieke doelgroep’’. Aldus Merel, medewerker marketing & communicatie bij MBB Change.

Daarnaast gaf ze aan dat de keuze op Johnson Marketing viel vanwege aantoonbare ervaring, bewezen werkende marketingstrategieën, kleinschaligheid, flexibiliteit en vertrouwen.

Het probleem van MBB Change was een gebrek aan naamsbekendheid bij een nieuw te openen vestiging. Ze wilden hun marketingactiviteiten uitbesteden vanwege het gebrek aan expertise op het gebied van campagnevoering.

Klanten in beweging brengen

De marketingstrategie was gericht op het aantrekken van de doelgroep. Dit deden we aan de hand van adverteren op de platformen Google en Meta. Landingspagina’s diende als versterkende factor om potentiële cliënten te informeren. Daarin hanteerden we drie verschillende fases: ontdekken, herkennen en erkennen.

Informeren

Na doelgroeponderzoek en tests, bleek dat de doelgroep behoefte had aan informatie. Bijvoorbeeld over of de cliënt überhaupt behandeld kon worden, hoe het traject in gang wordt gezet, wat de officiële naam is van hun klachten en wat het kost. Door hier antwoorden op te geven, bereikten we de doelgroep snel. Zo schreven we over ALK (aanhoudende lichamelijke klachten) en SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten).

Optimalisatie door analyse

De advertenties werden voortdurend geoptimaliseerd op basis van analyses. We kwamen er bijvoorbeeld achter dat veel partners van cliënten zochten naar oplossingen. Hierdoor konden we heel gericht adverteren op deze doelgroep. De advertenties werden constant bijgeschaafd voor nog betere resultaten.

Carouseladvertentie van de campagne

Resultaten en terugblik.

Er vond een snelle instroom van cliënten plaats. Dit liet zien dat MBB Change in trek was en een goed betaalbaar alternatief bood voor andere zorg. Na drie maanden begon de campagne van Johnson Marketing zijn vruchten af te werpen. We zagen een gestage toename van aanmeldingen in de actiefase. Dit was in lijn met het ‘Medewerker marketing & Communicatie’-plan, omdat een te snelle groei voor wachtlijsten zou zorgen.

Al met al was de marketingstrategie nauw afgestemd op de behoeften en verwachtingen van MBB Change. Dat leidde aan het eind van de rit tot tevreden gezichten. Merel: ‘’als jullie op zoek zijn naar een bureau gericht op zorgmarketing, dan moeten jullie bij Johnson Marketing zijn!’’