✔ Wij spreken de taal van de zorg           ✔ Actief in verschillende branches             ✔ Creatief team van specialisten

Zorgprofessionals bereiken door de inzet van

Arbeidsmarktcommunicatie

Het juiste zorgpersoneel werven vraagt om een sterke marketingstrategie. Door krapte op de zorgarbeidsmarkt is het belangrijk je organisatie doelgericht online te positioneren. Met behulp van onze marketingcampagnes, helpen we zorgbedrijven aan meer relevante sollicitanten en een sterker werkgeversmerk. Hoe we dat doen? Door de ideale kandidaat gedetailleerd in kaart te brengen. Vervolgens zetten we onze kennis in om hen te bereiken én te overtuigen.

Wij vinden zorgpersoneel voor jou​

Met de ideale kandidaat als rode draad, starten wij arbeidsmarktcampagnes. We zetten de meest efficiënte marketingmiddelen in om relevant zorgpersoneel naar jouw organisatie te trekken. Adverteren op platformen als LinkedIn, Google, Meta en Indeed vormt hierin de basis.

Wat is een arbeidsmarktcampagne?

Een arbeidsmarktcampagne is een marketingmiddel om nieuwe medewerkers of studenten te werven. Daarnaast wordt het ingezet om een relatie op te bouwen met potentiële nieuwe medewerkers. Een veelgemaakte denkfout is dat arbeidsmarktcampagnes vooral bestaan uit het promoten van openstaande vacatures. Hetgeen wat daaraan vooraf gaat is echter essentieel: de doelgroep leren kennen en achterhalen hoe je hen triggert.

 

Onze unieke campagnes zijn speciaal gericht op het werven van zorgpersoneel. We werken met het AIDA-model (Attention, Interest, Desire, Action) als leidraad. Aan elk onderdeel van dit model wordt een specifieke boodschap of advertentie gewijd. Op die manier trekken we potentiële kandidaten stap voor stap door een funnel, tot ze actie ondernemen.

 

Tot

1 %
Meer instroom

Tot

1 %
Meer clicks

Tot

1 %
Betere zichtbaarheid

Hoe wij jouw zorgorganisatie aan de juiste kandidaten helpen

Wij zijn gespecialiseerd in onlinemarketing voor zorgorganisaties. Door onze jarenlange ervaring in deze branche, weten wij wat er nodig is om een arbeidsmarktcampagne efficiënt in te richten. Zo is het belangrijk om je organisatie als merk zo goed mogelijk online te positioneren. Denk hierbij aan converterende landingspagina’s, een snelle, gebruiksvriendelijke website, creatieve content én natuurlijk: advertenties voor verschillende platformen.

 

Vóór het praktische gedeelte, zoomen we in op de doelgroep. Het liefst met jou samen, door middel van een strategiesessie. Want wie is de doelgroep precies? Waar bevinden ze zich, wat vinden ze belangrijk en hoe zijn deze mensen over de streep te trekken? Aan de hand van een EVP (Employer Value Proposition) brengen we dit in kaart. Wanneer deze informatie op papier staat, kan de praktijk beginnen: content creëren, adverteren met de juiste CTA’s (Call-To-Action), meten en optimaliseren.

 

Heb je als zorgorganisatie weinig marketingkennis? Geen zorgen. We houden je op een laagdrempelige, transparante manier betrokken bij de arbeidsmarktcampagne, zodat je precies weet waar we mee bezig zijn en hoe dat verloopt. Bovendien spreken we van tevoren een doel en een termijn af. Bijvoorbeeld 20 procent meer aanmeldingen in 6 maanden tijd.

 

Dit levert een arbeidsmarktcampagne voor de zorg je op

De krapte op de arbeidsmarkt in de zorg is een grootschalig probleem dat om een structurele oplossing vraagt. Op de politieke besluitvorming wachten is geen optie, dus kijken zorgorganisaties verder. Bij ons vinden ze oplossingen. Zowel voor de lange als voor de korte termijn. Met onze marketingstrategie leggen we de focus op het zo lang en efficiënt mogelijk bereiken van de juiste doelgroep.

 

Dat werkt. De afgelopen jaren hielpen we meerdere zorgbedrijven met hun online marketing. Zo zorgden we gedurende 12 maanden bij Profila Zorggroep voor meer ervaren begeleiders. Hierdoor kon de flexibele schil met 30 procent verlaagd worden. IrisZorg vroeg ons te helpen met het online positioneren van hun merk en het werven van regiebehandelaren. Met een instroomgroei van 114 procent is dat ruimschoots gelukt.

 

Het inschakelen van een zorgmarketingbureau is in deze tijd een interessante optie. Niet alleen om zo snel mogelijk je doelen te behalen, maar vooral om je bedrijf als merk online op de kaart te zetten bij de juiste doelgroep. Op de lange termijn werpt dit zijn vruchten af in de vorm van meer goede werknemers. Exact de vruchten waar zorgbedrijven in deze tijd naar verlangen.

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie? Stuur ons een berichtje via het contactformulier onderaan de pagina!

Neem contact op

Johnson Marketing


Johnson Marketing B.V.

Prins Willem Alexanderlaan 705

7311 ST Apeldoorn

085 401 02 76

welkom@johnsonmarketing.nl

Vacatures

 
 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over zorgmarketing? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Johnson Marketing © 2021 All Rights Reserved