Johnson Marketing

Boost je websiteverkeer met deze 3 tips

Boost je websiteverkeer met deze 3 tips

De tijden dat je nieuwe website direct websiteverkeer via Google trekt is voorbij. De concurrentie is enorm en elke dag worden er miljoenen nieuwe websites gepubliceerd. Als nieuwe website sluit je onderaan in de rij bij zoekmachines, dus zal je niet snel webverkeer zien. Om meer websitebezoekers te trekken kun je verschillende technieken toepassen. De drie belangrijkste zijn: SEO, sociale media en adverteren.

1. SEO (search engine optimization)

Door aan SEO te werken optimaliseer jij je website voor zoekmachines. Dit doe je bijvoorbeeld door relevante steekwoorden die met je niche te maken hebben, veel voor te laten komen op je website. Daarbij is het belangrijk om uit te zoeken of veel mensen deze steekwoorden in Google opzoeken. Hiervoor moet je zoekwoordenonderzoek doen in specifieke programma’s, zoals Semrush. Daarnaast zijn er nog een aantal technische zaken die ervoor zorgen dat je eerder hogere posities in Google krijgt. Bijvoorbeeld je websitesnelheid, structuur van de tekst, de meta titel en omschrijvingen en linkbuilding. Naast deze aspecten is het consistent publiceren van content een sleutel tot succes om meer webverkeer uit zoekmachines te krijgen. Het is aan te raden om een SEO-specialist of marketingbureau in te schakelen om de SEO voor je website te optimaliseren.

2. Sociale media

Een andere manier om meer websitebezoekers te trekken is door sociale media in te zetten. Afhankelijk van je niche en doelgroep kan dit bijvoorbeeld LinkedIn, Instragram, TikTok, Facebook, YouTube of een podcastapp zijn. Stel dat je bijvoorbeeld een groot bereik hebt op sociale media, is het slim om vanuit jouw kanaal op dat platform veelvuldig door te linken naar je website. De links naar je website moeten wel waarde bevatten voor je doelgroep. Zorg dus dat je goede landingspagina’s maakt en aandacht besteedt aan content marketing. Op die manier blijft je doelgroep – die zich op sociale media bevindt – eerder geneigd om op je links naar je website te blijven klikken.

3. Adverteren

Wil je snel meer websitebezoekers en snel hoger in Google? Dan is adverteren de beste optie. Je betaalt simpelweg een geldbedrag om zichtbaar te worden voor een bepaalde doelgroep die wat zoekt. Adverteren kan op vrijwel alle mogelijke platformen: zoekmachines, sociale media, traditionele media en online media. Om je geld zo goed mogelijk te besteden is het slim om eerst een online marketingstrategie te bepalen. Want wie wil je bereiken, wat wil deze doelgroep en wat wil je er als bedrijf op de lange termijn mee bereiken? Feit is dat je direct meer webverkeer zal zien, maar aan alleen meer webverkeer heb je immers weinig. Je wil dat je de juiste doelgroep trekt en dat die doelgroep actie onderneemt.

Welke methode past bij jouw bedrijf?

Het is belangrijk om stil te staan bij de onlinekeuzes die je als bedrijf of organisatie maakt. Zomaar beginnen met publiceren van content op je website of socials heeft vaak niet het gewenste effect. Uit onderzoek blijkt dat slechts 57 procent van de bedrijven een contentstrategie heeft, terwijl dit dé sleutel tot succes is om meer traffic op je website te krijgen. Daarnaast zijn geduld en geld twee grote struikelblokken. Adverteren kost nou eenmaal (veel) geld en als je voor sociale media of SEO kiest, duurt het soms meer dan een jaar voordat je echt verandering begint te zien in het aantal websitebezoekers. Verdiep je dus in bovenstaande methodes, ontdek welke bij je past en stel realistische doelen op.

Hulp nodig met online marketing?

Als marketingbureau voor de zorg richten wij ons specifiek op de zorgsector. Of je nou een thuiszorgorganisatie bent of als ondernemer zorgproducten verkoopt: onze experts helpen graag. Ons team bestaat uit ervaren marketingexperts met achtergrond in de zorg. Bekijk onze werkpagina om te zien waar we de zorg in Nederland mee helpen.

Interesse in een kennismakinggesprek om de mogelijkheden te bespreken? Neemt direct contact op.